Машини за сок

Показване на 4 резултата

Сокоизстисквачка или машина за сок – това е полезен уред, който обикновено стои в ъгъла на шкафа или бар плота. Много хора предпочитат да си правят прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци в дома, защото те са с много витамини и минерали. Прясно изцедените сокове са не само здравословни напитки, но и са незаменима съставка при приготвянето на голям брой ястия. Представените машини за сок са изключително разнообразни както като външен вид, така и по своето специализирано предназначение. Те в същото време са красив елемент в кухненското пространство.

Бавни

Благодарение на уникалната технология на меко изстискване, сокът се изцежда бавно от съставките при бавните машини за сок. Устройството не се загрява по време на работа. Освен това допринася за запазването на хранителната стойност и витамините от преработените плодове, зеленчуци и билки. Този вид сокоизстисквачка работи бавно, без да се намалява ефективността и производителността. Полученият с нейна помощ сок е по-здравословен от сока от стандартната сокоизстисквачка.

Обикновени – тип центруфуга

Принципът на действие на центрофугиращите машини за сок не се е променил от десетилетия. Устройството първо смачква пулпата от зеленчуците и плодовете, а след това се върти центрофугата с висока скорост, отделяйки сока от пулпата под действието на центробежна сила. Течността се събира в  контейнери. Резултатът е чист, прясно изцеден сок. Като се има предвид достъпната цена на този вид сокоизстисквачка, тя е предпочитана в много домакинства.

Цитруспреси

Основната разлика между пресата за цитрусови плодове и стандартните сокоизстисквачки е специалната форма на пресоване за максимално количество на крайния продукт и лекотата на използване.  Секцията предлага богат на асортимент от цитруспреси с различни принципи на работа, производителност и материал на изработка. Тези машини за изцеждане на цитруси за дома могат да са ръчни и електрически. Ръчните са предназначен за изстискване на цитрусови плодове в сравнително малки обеми. Те са много лесни за използване,

Електрическите цитруспреси са с по-висока производителност. Минималната мощност на такава преса трябва да бъде най-малко 40W.

Преносими

За да се изцеди пресен сок с помощта на такова устройство, трябва да се положат малко усилия. В зависимост от вида на този домакински уред това може да бъде въртене на дръжката или натиск със специален лост на пресата. И двата вида сокоизстисквачки не изискват електрическа връзка. Това означава, че може да се пренасят лесно на вилата, на поход и на други места, далече от цивилизацията. Освен това механичните сокоизстисквачки са компактни и безшумни. Те имат 2 важни предимства: достъпна цена и дълъг експлоатационен живот.