Фурни и конвектомати

Професионални фурни и конвектомати

В професионалната кухня намират приложение различни уреди за готвене и обработка на храната. Особено често – почти задължително – в нея се използват фурни (микровълнови и конвектори), микровълнови печки и конвектомати. Те са с големи мощности и капацитет за приготвяне на различни видове храни. Фирмите производители предлагат  вече в този сектор усъвършенствани модели фурни, микровълнови печки и конвектомати. Те дават възможност да се намали числеността на персонала, но да се повиши качеството и разнообразието на предлаганата храна в заведението за хранене.

В същото време същите са специализирани за топлинна обработка на храните. В тази секция се предлагат различни модели фурни за приготвяне на пици, за барбекю, за закуски и др. Някои от уредите са на ток, а други – на дървени въглища.

Фурните и конвектоматите в професионалната кухня имат следното основно предимство. С тях се приготвят на ястия в големи обеми, равномерно се третират продуктите с горещ въздух и пара. Благодарение на това, приготвените ястия и тестени изделия са еднакви в различните партиди – по стандартите на заведението за хранене.

Съвременните фурни са широко приложими в професионалната кухня. Те са с различна мощност, обем, няколко режима, различни програми, таймер и други екстри.

Най-модерните фурни са с каталитично и пиролитично почистване. В първия случай пръските мазнини и други замърсители по вътрешната повърхност на фурната се отделят сами като вода и сажди, благодарение на специалното покритие. Във втория – мръсотията напълно изгаря и се превръща в пепел, когато се стартира определена програма. Електрическите фурни, които се предлагат в  секцията, са не само удобни в ежедневната работа на заведението за хранене, но и стилни, с модерен дизайн, както и с дълъг срок на гаранция.

Конвектоматите в 21-ви век са се утвърдили здраво в кухните на ресторантите, пицариите и елитните кафенета. Но все пак не всеки готвач в провинциално заведение за хранене е наясно с неговите преимущества при готвенето. Днес всяка кухня, която твърди, че е професионална, не може без този уред. Той с право може да се нарече първият помощник на готвача. Закупуването на конвектомат значително ще улесни работата на всички в заведението за хранене и ще направи кухнята наистина професионална. Конвектоматът е ефективно решение, което предоставя за клиентите на едно заведение вкусна и здравословна храна, и най-важното, бързо и изгодно!

Професионалните микровълнови фурни, като правило, са с голям обем и са по-мощни от домашните си колеги, а също така се отличават със здрав и надежден дизайн. Това е задължително, защото те са предназначени за ежедневна интензивна употреба в заведението за хранене. Корпусът и вътрешната камера на професионална микровълнова фурна са най-често изработени от неръждаема стомана. Това увеличава здравината на корпуса и експлоатационния живот на работната камера.

Наборът от предлагани функции при тези уреди е приблизително еднакъв при повечето модели, които са с различен дизайн и мощност. Цената на професионална микровълнова фурна се влияе преди всичко от размера на работната камера, мощността, набора от функции и списъка с допълнителното й оборудване.

В последно време голям интерес предизвикват барбекю фурните с дървени въглища. Месото, приготвено на тях се отличава с изключителна текстура и сочност. Освен това те са с висока степен на универсалност: почти всяко ястие може да се приготви във фурната. Скоростта на готвене в такава фурна е до 35% по-висока, отколкото на отворена скара. Фурните тип барбекю пестят въглища и в същото време могат да се използват в затворени помещения. Цената им е различна в зависимост от капацитета им.

Не се колебайте, свържете се с нашите консултанти, които ще ви помогнат да изберете точния уред от секцията, който да отговаря на спецификата на вашето заведение.