Машини за сладолед

Показване на 1–24 от 26 резултата

Сладоледът може и да е предпочитан в летните жеги, но за него няма сезон, както и хранителен сектор, в който не би могъл да се впише. Машините за сладолед са търсени и ценени в ресторантите, където сладоледът е перфектен десерт или ефективен начин клиентите да почистят вкусовата си палитра между храненията. Сладолед машини намират място в кафенетата, за направата на шейкове и други любопитни съчетания от кафе, мляко и плодове. Не на последно място, всеки, който желае да стартира малък бизнес, би могъл да го направи само с машина за сладолед, дори не му е нужен отделен павилион за целта. При сладоледа всичко опира до презентация и вкус. С Profektakitchen имате възможност да изберете най-добрата професионална машина за производство на сладолед.

Как се прави сладолед?

На първо място, трябва да решите какъв сладолед ще предлагате – дали ще го приготвяте сами, дали ще го купувате готов или предпочитате да търгувате на бройки. За да приготвяте сладоледа сами, ще ви е нужен пастьоризатор и машина за сладолед или специална машина за тайландски сладолед. Пастьоризаторът Staf59 е с въздушно охлаждане и четири програми за разбъркване и замразяване на сладоледа. За приготвянето на сладоледа можете да изберете между готови смеси или като приложите собствена рецепта. Пастьоризаторът има двоен капак, през който можете да добавите съставки, докато бъркалката работи. Количеството смес варира между 5 и 40 литра. Подобни параметри имат хибридните машини за сладолед и пастьоризиране с включена опция за водно охлаждане.

Какви видове машини за сладолед ще откриете на нашия сайт?

В зависимост от това колко мек или твърд е сладоледа, можете да избирате между няколко вида професионална машина за сладолед: 

  • Машината LX е с вместимост 2х15 литра за млечен сладолед, плодови сорбета и гранита. За по-твърд сладолед използвайте витрина-фризер. Тя може да е настолна, висока, с колелца, дори двойна. Кантите са кръгли, за по-удобно загребване на сладолед,  обемът на кантите варира – или са две по две от 2,5 и 7,5 литра, или са еднотипни, 4х2,5 литра. Големината и броят на кантите зависи от това какъв оборот очаквате на ден и колко вървежен е сладоледът. Ванилия и шоколад са най-предпочитани и се съчетават с повечето видове сладолед;
  • Ако държите на високото качество на сладоледа, то Профекта китчън предлага професионална машина за твърд сладолед, с която можете да регулирате текстурата на сладоледа, а също така да спестите от електроенергия с програма за нощно обслужване и инверторен мотор. Бъркалките и кантите са направени от неръждаема стомана и нетоксични материали;
  • Не на последно място е витрина за сладолед, в която можете да изложите всякакви видове сладолед, температурата се регулира от +4 до -25, в зависимост от вида на сладоледа. Фризер витрина за сладолед се предлага в различни размери и е подходяща за кисело мляко, напитки, плодови салати и други.