Пречистване на въздуха

Показване на 2 резултата

ProfektaKitchen не е само директен вносител на висококачествено кухненско оборудване, но и ваш личен асистент. Нашите консултант-готвачи, инженери и икономисти ще ви помогнат да откриете най-доброто за вашия ресторант, пицария, кафене или пекарна. Винаги с внимание към клиента, ние предлагаме продукти с ненадминато съотношение между цена и качество. Един от тези продукти са вентилационните филтриращи камери, които аспирират въздуха и поддържат температурата и работната атмосфера на ниво.

Защо е важна аспирацията?

Приготвянето на множество различни ястия в най-кратък срок от време предполагат високи температури, мощни електроуреди и определено количество персонал. Резултатът е горещ въздух, наситен с капчици вода и мазнина, дим и разнообразни миризми. Без подходящо проветрение, ще се появи своеобразна мъгла и персоналът няма да види какво върши. Отделно се появяват проблеми с дишането, дразнене на очите и забавяне на работния процес. Като финал – интензивната смес от миризми изпълва съседните помещения, включително мястото, отредено за клиенти. В някои страни е прието дрехите на клиентите да ухаят на храната, която са консумирали (корейско барбекю), но във всички останали случаи ви е нужна отлична вентилационна система.

Филтриращи камери Expansion Electronic

Европейският лидер Expansion Electronic произвежда повече от 40 години системи за пречистване на въздуха. Тяхно главно преимущество е пестенето на електроенергия. Всички филтри са изградени от 95% възобновяеми и рециклируеми материали. ProfektaKitchen представя на българския пазар два продукта на компанията – филтриращи камери за големи, средни и малки професионални кухни. Тези филтриращи камери са оборудване с електростатични FEL филтри, озонови FX и негативни йонизиращи FI. Озоновите и йонизиращи частици се излъчват от плазмена цилиндрична касетка, която работи най-добре с въздух с ниска влажност. Следват UV лампите, излъчващи ултравиолетова светлина. На последно място е карбоновият филтър – той е единственият, който не може да се почисти след замърсяване и трябва да бъде подменен.

Заради високата си ефективност, филтриращата система може да се сравнява с най-високия клас HEPA филтри. И двата вида камери могат да бъдат монтирани както вътре в помещението (на разстояние от тавана), така и върху самия таван (ако е висящ). Изборът дали блокът да е вътре в кухнята или над нея зависи от височината на тавана и разстоянието на аспирацията от котлоните, фурните и другите електроуреди. Съвместими са с други системи и могат както да изхвърлят въздуха, така и да го препращат към алтернативна аспирация за неговото пречистване и връщане обратно в помещението. Филтриращите камери са напълно окомплектовани и се доставят като цял, неделим блок.

Вентилационна филтрираща камера ECOLIGHT

Компактната форма на ECOLIGHT го прави подходящ за монтаж в малки кухни. Фирмата производител има общо 24 модела, четири от които се предлагат от ProfektaKitchen – ECO-L 0,5/1/2/3 C. Всички модели имат еднаква височина и дълбочина, като се различава единствено ширината им. Скоростта на въздушния поток е 0,3 метра в секунда.

Вентилационна филтрираща камера ECOKITCHEN

Неговите размери го правят подходящ за средноголеми и големи кухни. ProfektaKitchen предлага девет модела на продукта. Колкото по-голям е блокът, толкова по-силна е въздушната струя. Ако кухнята е затворена, изчислете площта ѝ (дължина по ширина по височина) и умножете по 10. Минимумът е 1300 куб.м/час. Ако резултатът е под 1300, то кухнята ви е малка. Най-обемните и мощни модели на ECOKITCHEN стигат до 22,500 куб.м/час. Ако имате отворен тип кухня, изберете по-мощна филтрираща камера, която да компенсира допълнителния въздушен поток от неизползваемото пространство.

Почистване на филтриращата камера

Всички части, с изключение на карбоновия филтър, могат да бъдат демонтирани и почистени. Най-видимото замърсяване е мазнината. Почистването ѝ се извършва на три етапа. В първия етап са ви нужни химикали, включително обезмаслител. Във втория използвате препарат, който спира реакцията на химикалите. В третия завършвате почистването с пароструя и забърсвате със суха кърпа. Важно е да не надраскате повърхността, за да не компрометирате работата на филтриращата камера. Някои от препаратите са абразивни – попаднат ли в някоя прясна драскотина, ще започнат да рушат метала и да доведат до други проблеми.