Хладилно оборудване

Цена без ДДС   - 6.027,47 лв.
Цена с ДДС - 7232.96 лв.
Цена без ДДС   - 2.288,83 лв.
Цена с ДДС - 2746.6 лв.
Цена без ДДС   - 4.009,86 лв.
Цена с ДДС - 4811.83 лв.
Цена без ДДС   - 3.576,13 лв.
Цена с ДДС - 4291.36 лв.
Цена без ДДС   - от 3.944,40 лв.
Цена с ДДС - 4733.28 лв.
Цена без ДДС   - от 2.850,13 лв.
Цена с ДДС - 3420.16 лв.
Цена без ДДС   - от 3.794,91 лв.
Цена с ДДС - 4553.89 лв.

Хладилниците, хладилните маси, фризерите и шоковите охладители са неразделна част от оборудването на ресторанта. Те са тези, които запазват храната, и в крайна сметка позволяват на заведението за хранене да функционира по ефективен начин всеки ден. Специалистите в бранша са на мнение, че точно тези уреди винаги трябва да бъдат нови, когато се открива едно заведение. Ако са втора ръка, те могат да провалят дори най-добрия ресторант, пицария, бистро или бар.

Професионалното хладилно оборудване е специално проектирано за продължителна работа при големи натоварвания. Неговата гама във функционално отношение е много широка и в същото време тясно специализирана: хладилни шкафове и хладилни витрини, фризери, специализирани хладилни маси, ледогенератори, машини за сладолед и др.

Какво е общото между всички тях? То е свързано със способността им да охлаждат и запазват храната. Така заведението предлага качествени ястия, които са с отлични вкусови качества и не водят до риск от хранителни проблеми. Структурно този вид оборудване е по-удобно за извършване на рутинна поддръжка и ремонтни дейности.

Как се избира професионално хладилно оборудване?

Важно е да се знае, че то изисква значителни финансови инвестиции, които после се изплащат във времето. Основните фактори, които определят избора на хладилно оборудване, са размерът на съществуващото помещение и подходите към него (врата, наличие и размер на асансьора и др.). Както и честотата на доставка на продукти, предназначени за съхранение в избраното оборудване.

Хладилници, както и фризери, се предлагат в различни форми, размери и конфигурации. Големите хладилници и фризери са чудесен вариант за ресторанти, където се изисква повече място за хладилно съхранение на продукти. Те са с рафтове за отлична организация.

Хладилниците могат да бъдат тип витрина – така има открито показване на храни или напитки през стъклената врата. Това са чудесни съоръжения за ресторанти, които предлагат самообслужване или изнасяне на елементи от менюто.

Шоковите охладители или така наречените бласт чилъри са част от  модерната  професионална кухня. Те имат голяма роля в процеса на приготвяне на различни ястия. С тяхна помощ ресторантите обогатяват своето меню, от една страна, а от друга,  подобряват скоростта на обслужване на своите гости. Има различни модели професионални шокови охладители, като някои от тях са комбинирани със замразители.

Хладилните подготвителни маси обикновено се предлагат в две конфигурации – маси за сандвич / салата и маси за приготвяне на пица. Най-голямата разлика между двете е дълбочината на дъската за рязане.

Те са проектирани да се използват директно в линията за готвене или зоната за приготвяне. Те  поддържат съдовете за храна свежи и студени. Чекмеджетата под плота осигуряват допълнително хладилно съхранение, което е много удобно за работещите в кухнята.

Все повече ресторанти разполагат с професионални машини за сладолед като се ползват специални смеси. Те работят на ток и са снабдени с мощен мотор. Имат различен капацитет, което оказва влияние и на цената.  Наличието на електронно управление при тях значително улеснява процеса на приготвяне на сладолед.

Хладилното оборудване е важно за всяко заведение за хранене и може да се разширява неговия асортимент с течение на времето. Така се постига намаляване на разходите и високо качество на храната, която се предлага.