Фризерни ракли

Показване на 7 резултата

Цена без ДДС   - 599,45 лв.
Цена с ДДС - 719.34 лв.
Цена без ДДС   - от 664,92 лв.
Цена с ДДС - 797.9 лв.
Цена без ДДС   - 845,67 лв.
Цена с ДДС - 1014.8 лв.
Цена без ДДС   - 1.002,21 лв.
Цена с ДДС - 1202.65 лв.
Цена без ДДС   - 1.434,26 лв.
Цена с ДДС - 1721.11 лв.
Цена без ДДС   - 1.475,18 лв.
Цена с ДДС - 1770.22 лв.
Цена без ДДС   - 1.684,24 лв.
Цена с ДДС - 2021.09 лв.

Всички модели фризерни ракли са вид хладилно оборудване, използвано за съхранението на продукти  както в заведения за хранене, така и в магазини и производствени цехове. Те са по-евтини и много по-икономични от фризерите. В същото време позволяват по-рационално използване на наличния обем. Ниската консумация на енергия при фризерните ракли е заслуга на хоризонтално ориентирания дизайн. Реално, студеният въздух е по-тежък от топлия, така че когато се отвори вратата на вертикален фризер, студеният въздух излиза съвсем естествено. При фризерните ракли камерите са разположени на едно и също ниво – това предпазва от „течове“, позволява студения въздух да остане вътре дори когато капакът на раклата е отворен за дълго време. Ако захранването е изключено, този вид оборудване е в състояние да поддържа желаната температура за дълго време. Това е много важно при спиране на тока. В крайна сметка безопасността на продуктите и здравето на клиентите са прерогатив на всяка уважаваща себе си институция. Разгледайте и : Оборудване за Магазини.

Този вид хладилно оборудване е възможно да се монтира на всяко удобно място – не само в кухнята или помощното помещение, но и извън сградата. Този прийом често се използва от ресторанти и кафенета, чиято площ е изключително ограничена.

При избора на фризерна ракла трябва да се вземат предвид технически характеристики като климатичен клас, обем и брой камери.

Основни характеристики на фризерните ракли.

  • Съхраняват замразени храни в големи количества. дават достатъчно място, за да се сложат както сезонни плодове и зеленчуци, така и големи парчета месо и риба заедно с ежедневни и готови за консумация храни.
  • Това са енергийно ефективни уреди на пазара днес и дори може да спестят пари в дългосрочен план. Това се дължи на вградената изолация на страничните стени, за да ги поддържат изстудени за дълги периоди от време, така че използват минимална енергия.
  • В същото време продуктите, които се съхраняват вътре, за дълго време не си променят вкуса.
  • Това е функционално професионално оборудване, защото продуктите, които са несъвместими по една или друга причина, се поставят удобно в различни отделения. Така и се избягва възможността за кръстосано замърсяване.
  • В допълнение, това са уреди, използвани от собствениците на заведения за хранене, които обичат редовните актуализации на менюто.

На пазара за хладилно оборудване се предлагат модели фризерни ракли, които са на различни производители. Те се различават по мощност и обем. Съответно и това оказва влияние на крайната цена. Също така има и някои специфики в техния дизайв.

Фризерните ракли могат да са с плътен или прозрачен капак.

  • Раклите с прозрачен капак допринасят за активната продажба на продукти в магазините и заведенията за хранене – например за сладолед. Прозрачният капак позволява на клиента да разгледа продуктите, да ги сравни и накрая да избере точно това, което му е харесало. Удобно е и отнема минимум време.
  • Раклите с плътен капак се препоръчват за съхранение на храна в ресторанти, цехове, складове и магазини. Те са още по-икономични и дори по-евтини. В конструктивно отношение капакът обикновено е плъзгащ, за малките единици е по-типичен шарнир. Такова оборудване перфектно запазва зеленчуците и плодовете, закупени през сезона на прибиране на реколтата. Този аспект е особено важен за ресторантите, в които менюто е разнообразно и дори има нотка на екзотика.

Покривното стъкло, в зависимост от модела, може да бъде изпъкнало или гладко. Определено фризерните ракли с изпъкнал капак имат по-добър визуален ефект.

Винаги трябва да се спазват определени правила за безопасност при ползването на този уреди в професионалните кухни, като например съхраняване на храна при точни температури, разделяне на сурова и готвена храна, като се гарантира, че няма кръстосано замърсяване.

Максимален капацитет с минимална консумация на енергия – това са фризерните ракли. Това се дължи на тяхната оптимална технология за охлаждане, добрата им енергийна ефективност, лесната работа и висококачествената им изработка. По тази причина са и идеалното решение за ефективно използване на пространството.