Готварски принадлежности

Цена без ДДС   - 7,53 лв.
Цена с ДДС - 9.04 лв.
Цена без ДДС   - 9,92 лв.
Цена с ДДС - 11.9 лв.
Цена без ДДС   - от 5,33 лв.
Цена с ДДС - 6.4 лв.
Цена без ДДС   - 4,55 лв.
Цена с ДДС - 5.46 лв.
Цена без ДДС   - 9,02 лв.
Цена с ДДС - 10.82 лв.
Цена без ДДС   - 4,39 лв.
Цена с ДДС - 5.27 лв.
Цена без ДДС   - 13,72 лв.
Цена с ДДС - 16.46 лв.
Цена без ДДС   - 6,47 лв.
Цена с ДДС - 7.76 лв.
Цена без ДДС   - 3,92 лв.
Цена с ДДС - 4.7 лв.
Цена без ДДС   - 5,64 лв.
Цена с ДДС - 6.77 лв.
Цена без ДДС   - 5,33 лв.
Цена с ДДС - 6.4 лв.
Цена без ДДС   - 8,82 лв.
Цена с ДДС - 10.58 лв.
Цена без ДДС   - 3,29 лв.
Цена с ДДС - 3.95 лв.
Цена без ДДС   - 7,45 лв.
Цена с ДДС - 8.94 лв.
Цена без ДДС   - 9,80 лв.
Цена с ДДС - 11.76 лв.
Цена без ДДС   - 13,13 лв.
Цена с ДДС - 15.76 лв.
Цена без ДДС   - 5,33 лв.
Цена с ДДС - 6.4 лв.
Цена без ДДС   - 7,84 лв.
Цена с ДДС - 9.41 лв.
Цена без ДДС   - 16,66 лв.
Цена с ДДС - 19.99 лв.
Цена без ДДС   - 2,55 лв.
Цена с ДДС - 3.06 лв.
Цена без ДДС   - 4,51 лв.
Цена с ДДС - 5.41 лв.
Цена без ДДС   - 8,43 лв.
Цена с ДДС - 10.12 лв.
Цена без ДДС   - 15,52 лв.
Цена с ДДС - 18.62 лв.
Цена без ДДС   - от 2,51 лв.
Цена с ДДС - 3.01 лв.
Цена без ДДС   - от 1,25 лв.
Цена с ДДС - 1.5 лв.
Цена без ДДС   - 11,76 лв.
Цена с ДДС - 14.11 лв.
Цена без ДДС   - 21,95 лв.
Цена с ДДС - 26.34 лв.
Цена без ДДС   - 17,84 лв.
Цена с ДДС - 21.41 лв.
Цена без ДДС   - от 4,08 лв.
Цена с ДДС - 4.9 лв.
Цена без ДДС   - от 12,86 лв.
Цена с ДДС - 15.43 лв.

Готварските принадлежности обикновено са малки инструменти и прибори, които се използват в професионалната кухнята за различни операции, свързани с готвенето. Изборът на материал за готварски принадлежности оказва значително влияние върху производителността (и цената) на даден продукт. Някои видове принадлежности за кухнята се използват за обработка и съхранение на храни, за печене във фурната, за събиране на отпадъци. В тази категория спадат приборите за готвене, хранене и карвинг инструментите. Те могат да бъдат изработени от различни материали: неръждаема стомана, метал, стъкло, дърво и пластмаса.

Ясно е, че освен уреди при готвенето, този процес изисква подходящите инструменти и пособия. В тази секция ще намерите всичко, което е необходими за стартираща професионална кухня, от една страна, а, от друга, допълнителни пособия, които ще спомогнат за по-високо качество на предлаганите ястия.

Базови принадлежности в кухнята

Въпреки че кухненският свят непрекъснато атакува с лъскави, модерни и вълнуващи кухненски джаджи, това не означава, че трябва да се лишите от класическите готварски принадлежности. Всъщност има базови, основните принадлежности за кухнята на едно заведение за хранене, от които се нуждаете, за да започнете да готвите и сервирате вкусни ястия. Най-важното за ефективността на кухнята на всяко заведение за хранене е да има необходимото професионално оборудване  и то така да е организирано, че да се премахнат ненужните стъпки. Това изисква перфектно планиране на работния процес и точен набор от готварски принадлежности. Нека да направим още тук важно уточнение, че тяхното разнообразие е огромно и някои от тях са специализирани. Но има такива, които са задължителни.

Основните принадлежности за кухнята

Всяка професионална кухня се нуждае от тенджери и тигани, които с право могат да се нарекат супер универсални кухненски принадлежности. Закупуването на тенджери и тигани с различни размери, вместимост, покритие е важно условие за ефективната кухненска работа. Това  дава възможност да се приготвят няколко неща едновременно и да се спести време.

При готвенето се използват ножове задължително. Качественият набор кухненски ножове улеснява работата. В тази секция ще откриете голямо разнообразие от ножове и приспособления за рязане, които са специфични, тъй като се използват за точно определени продукти. Те са от реномираните марки

Stalgast и WAS и са изключително качествени. За да бъдат винаги остри, могат да се закупят и различни видове точила: ръчни, диамантени и електрически.

Карвинг инструментите са също достойно представени и вършат чудесна работа. Когато настройвате кухнята на заведението за хранене, не подценявайте никога ролята на съдовете по гастроном, които са изработени от поликарбонат или неръждаема стомана. Те  са гъвкаво, ефективно решение за съхранение, транспорт, обработка и сервиране на хранителните продукти. Подобна важна роля имат дъските за рязане, таблите, подносите и контейнерите за отпадъци. Боравенето с по-голямо количество храна провокира всяка кухня да разполага и със специални съдове за нейното съхранение. Те са истинско улеснение за готвачите. В секцията се предлагат в различни форми и размери.

Отново акцентираме на факта, че изборът на готварски принадлежности е пряко зависим от типа на заведението за хранене. Например, за кафене или сладкарница, ще се нужни повече и разнообразни сладкарски принадлежности и консумативи за пекарство. А за една пицария – принадлежности за пица, като: алуминиева или дървена лопатка за пица, дървена точилка, подложка за пица, контейнер за пица заготовка, нож за пица, изолираща чанта за различен брой пици и т.н.

В секцията готварски принадлежности нека отделим специално внимание на съдовете за храна и напитки, както и приборите за тях. Впечатлението за един ресторант, пицария или кафене се основава на много фактори. Атрактивната фасада на едно заведение за хранене кани посетителя да влезе, оригиналният интериор и музика създават уютна атмосфера, в която човек иска да се потопи. Сервирането на вкусно приготвени ястия допълва имиджа на заведението.

Изящните, правилно подбрани съдове за сервиране, чаши и прибори за хранене могат да предизвикат апетита и да подобрят външния вид и дори вкуса на храната.

Поради това много кафенета, барове и ресторанти разработват вътрешни стандарти за качество, които включват, наред с други неща, чашите, купичките, чиниите, платата и другите прибори за хранене.

Разбира се, че в тази секция можете да намерите още полезни готварски принадлежности за вашата кухня и ако имате въпроси – свържете се с нас, за да изясним точно какво ви интересува и как да го поръчате.