Миялно оборудване

Цена без ДДС   - 2.043,86 лв.
Цена с ДДС - 2452.63 лв.
Цена без ДДС   - 442,67 лв.
Цена с ДДС - 531.2 лв.
Цена без ДДС   - 1.921,71 лв.
Цена с ДДС - 2306.05 лв.
Цена без ДДС   - 1.717,61 лв.
Цена с ДДС - 2061.13 лв.
Цена без ДДС   - 13.326,95 лв.
Цена с ДДС - 15992.34 лв.
Цена без ДДС   - 2.532,55 лв.
Цена с ДДС - 3039.06 лв.
Цена без ДДС   - 8.350,91 лв.
Цена с ДДС - 10021.09 лв.
Цена без ДДС   - 2.107,10 лв.
Цена с ДДС - 2528.52 лв.
Цена без ДДС   - 4.274,60 лв.
Цена с ДДС - 5129.52 лв.
Цена без ДДС   - от 4.520,56 лв.
Цена с ДДС - 5424.67 лв.
Цена без ДДС   - 93,43 лв.
Цена с ДДС - 112.12 лв.

Хигиената е изключително важна за всяко заведение за хранене независимо от неговата специфика. За целта е необходимо миялно оборудване, с което се почистват качествено голям брой съдове и кухненски прибори, които участват в процеса на приготвяне и сервиране на храна. Тази категория включва всичко, което ускорява и опростява процеса на измиване на използвани прибори и съдове: различни миялни машини, чашомиялни, маси за миялни машини, мелници за отпадъци и други.

Ако една малка миялна машина е достатъчна за малко кафене или бар, тогава за голям ресторант ще трябва да се инсталира мощна миялна машина. Професионалните миялни уреди се разделят основно на две групи: конвейерни машини, при които съдовете се поставят директно върху конвейерната лента, и касетъчни, при които съдовете първо се нареждат в специална касета и след това се – в съдомиялната машина.

При голям производствен капацитет с голямо количество мръсни съдове се ползват машини от тунелен тип. Такива уреди са способни да измият качествено огромно количество съдове за ограничен период от време. Принципът на тяхното действие е прост: съдовете се поставят върху непрекъснато движещ се транспортьор и докато се движат вътре в машината, те преминават през различни зони за измиване. Обикновено тези зони са разделени на зона за миене, където съдовете се почистват интензивно от мръсотия с вода и препарати и зона за изплакване, в която чиниите се измиват с гореща вода и средства за изплакване. По време на измиване температурата на водата е 50-60 ° C. По този начин съдовете, обработени в съдомиялна машина, отговарят на всички санитарни и хигиенни стандарти – за разлика от съдовете, измити на ръка. В допълнение, използването на специални препарати по време на изплакване, които намаляват коефициента на повърхностно напрежение на водата, съкращава времето за сушене на съдовете след измиване и предотвратява образуването на петна по тях. Така една професионална съдомиялна машина може да обработи стотици чинии за един час, осигурявайки стерилизиращ ефект.

Маси от хром-никелова стомана задължително се поставят в близост до миялните машини и мивките. По този начин се улеснява хигиенния процес в кухнята. Те са повече от практично решение, защото служат за рационалната организация на кухненското пространство.

Тук не бива да пропуснем и ролята на машините, които способстват за изсушаване и полиране на чаши и прибори. С тях се постига тяхното бързо и старателно обработване с ултравиолетова светлина и растителен гранулат. Процесът се контролиран от термостат. В секцията се продават настолни модели и гранули. Повечето големи заведения за обществено хранене разполагат с тези незаменими уреди, гарантирайки високо ниво на обслужване.

Мелниците за отпадъци в професионалната кухня са практично устройства, насочени към раздробяване на почти всички хранителни отпадъци, които често се натрупват в кухненската мивка след белене на зеленчуци, плодове, както и след измиване на съдове. Те биват с различен капацитет и снижават разходите в ресторанта. С право може да се определят като екологично решение на 21-век, което способства за отличната хигиена в кухнята, снижавайки риска от поява на мравки и хлебарки. Компостът, който се получава, може да се продаде и да носи приход на заведението за хранене. Той съдържа хумус, който е тъмнокафяв или черен и има землиста миризма

Съвременното миялно оборудване  в професионалните кухни е едно от основните условия за успешното функциониране на заведението за обществено хранене.