Оборудване за Дюнер

Дюнерът е вкусна и питателна бърза храна, която се приготвя с различни плънки, по класическа рецепта. Откриването на заведения за дюнер или така наречената дюнерджийница е предпочитано от много предприемачи у нас. Истина е, че конкуренцията в този сектор е много голяма, но заведенията, които предлагат добро местоположение, висока хигиена и чистота, добро качество на своите услуги и вкусни ястия, все още могат да са много печеливши.

Какви са основните аспекти, при избирането на оборудване за дюнер

Един от най-важните въпроси, които влияят върху качеството на готовите продукти, които ще използвате и предлагате в своето заведение е изборът на подходящо оборудване. По-голямата част от бюджета, който ще ви бъде необходим трябва да бъде отделен за закупуването на кухненско и технологично оборудване, затова е много важно да вземете правилното решение и да купувате само уредите, от които се нуждаете. За да направите това, трябва да направите няколко неща:

Определяне на меню

Първото нещо, което трябва да направите е да определите менюто на заведението и това какви храни и напитки ще се предлагат в него. Може да заложите само на класически дюнер и пържени картофки или да добавите към асортимента различни сандвичи, десерти, напитки и други. Така ще можете да определите и от какво кухненско оборудване ще се нуждаете, за приготвянето на различните ястия.

Избор между стационарно помещение, павилион или камион за храна

Този избор зависи от бюджета, с който разполагате, целевата аудитория и пазарните условия. Фиксираната локация, под формата на стационарно помещение, може да осигури комфорт за клиентите и повече възможности за разширяване на бизнеса. Освен това тя изисква и големи инвестиции, разходи за наем и поддръжка и други.

Павилионът е по-икономичен вариант, който може да бъде особено ефективен в райони с интензивен трафик. Но работата му, в сравнение със стационарното помещение е твърде ограничена, през студения сезон. Положителното тук е, че в случай на загуба на трафик от клиенти, щандът може да бъде преместен на друго място, където има повече представители на целевата аудитория. И в двата случая ще се нуждаете от различен вид кухненско оборудване, съобразено с площта на помещението.

Камионът за храна предлага по-голяма мобилност, но тази опция е по-подходяща за пътуваща търговия. Собственикът на такова заведение често ще има проблеми с доставката на комуникации, като електричество и вода, което би оказало негативно влияние, върху бързината на приготвяне на храната и хигиената.

След като определите менюто за дюнери и вида помещението, в което ще се помещава заведението, остава да определите и от какво оборудване за готвене и съхранение на продуктите ще се нуждаете, както и как ще сервирате готовите ястията. Едва след това, можете да пристъпите към търсенето и закупуването на необходимото ви оборудване.

Какво оборудване за дюнер ще ви е необходимо

При избора на машини и оборудване за дюнер, трябва да се вземат предвид много неща, сред които са производителността, издръжливостта, консумацията на енергия, безопасността на обекта и естетиката на продуктите. Трябва да се избере оборудване, което отговаря на стандартите за хигиена и безопасност. Тук трябва да се постигне баланс, като нито се избягва най-евтиното, нито се харчат лекомислено много пари, които в бъдеще може да се вложат в други неща. Освен стандартното оборудване за заведения, като хладилници, маси, столове, аспиратори и т.н., при заведенията за дюнер са нужни и по-специфични уреди, познати, като дюнер оборудване. Ето и кои са те:

Дюнер машината – това е основната част от специфичното дюнер оборудване и представлява вид витрина, изработена от неръждаема стомана, с вградени нагревателни елементи от определен тип (газови, на дървени въглища или електрически). Тъй като дюнерът се приготвя пред самия клиент, по-добре е да купите грил с вертикално въртящ се шиш, защото такова оборудване изглежда по-естетично и привлекателно;

Нож за дюнер – в зависимост от предпочитанието на майстора, той може да бъде класически или електрически, като в днешно време се използват основно електрически ножове за дюнер, защото са по-безопасни и лесни за употреба;

Професионален тостер – тостерът може да бъде с набраздена или гладка повърхност Той се използва за първоначалното затопляне на питката за дюнера.

Резачка за зеленчуци – това е професионална резачка, с която бързо и лесно да приготвите различните зеленчукови пълнежи. За по-голямо и оборотно заведение ще ви е необходима професионална машина, но ако ще откривате първата си дюнерджийница, същата работа ще свърши и по-малка машина;

Фритюрник – в рецептата на класическия дюнер, неизменно присъстват и пържени картофи. Освен това, благодарение на фритюрника, можете да разнообразите менюто на заведението и да продавате пържените картофи като самостоятелно ястие.

Най-често задаваният въпрос, при избора на оборудване за дюнер е колко струва то? Отговорът се крие в това какви са вашите предпочитания и какъв е вашият бюджет. ProfektaKitchen може да осигури всичко необходимо за вашия успешен бизнес на възможно най-конкурентните цени.