Оборудване за Пицарии

Днес пицариите са изключително популярни, а конкуренцията е изключително жестока, от глобални вериги, до квартални пицарии. За да успеете и да сте конкурентоспособни, трябва да приготвяте вкусна, хрупкава и ароматна пица, а затова ви е необходимо добро оборудване. Приготвянето на пица е невъзможно без качествено и добре подбрано технологично оборудване. Добрите уреди са малко по-скъпи и не е препоръчително да се пести от тях.

Какво оборудване за пицария ни е необходимо?

Фурната е един от най-важните елементи на оборудването, трябва да имате предвид, че не се нуждаете от обикновена фурна, а от специализирана фурна за пица. Необходимо е да го изберете отговорно, фурните се предлагат в много разновидности. Например, в зависимост от вида на използваната за работа енергия, съществуват:

  • Фурни на дърва – в такива фурни пицата е изключително ароматна, те са подходящи за малки тематични пицарии. Тези пещи работят с въглища, дърва или специално гориво, което се предлага на брикети. При избора си трябва да обърнете внимание на материала, а именно на тухлата, тя трябва да е висококачествена и огнеупорна, Ако тухлата е с лошо качество, експлоатацията няма да е за дълго, а пещта ще трябва да се ремонтира;
  • Газова фурна – доста икономично решение, тъй като загряването и приготвянето се извършва на газ. Основният недостатък са високите изисквания за безопасност на такава пещ;
  • Електрически – най-популярният и безопасен вариант за всички пицарии, хубавото при тях е, че се предлага голямо разнообразие и можете да изберете най-подходящата фурна за вашата пицария.

Оборудването за пицарии включва също така оборудване за месене на тесто, като например машини за пресяване на брашно и тестомесачки. Без тях не може, разбира се, можете да спестите пари и да накарате готвача да меси тестото на ръка, но производителността ще бъде недопустимо ниска. Например при ръчно месене няма да се получи качествен продукт, тъй като тестото трябва да се меси внимателно, при постоянна скорост и температура. Човек не може да се справи толкова добре, колкото машината.

Няма да получите добър продукт без машината за разточване на тесто, то се използва за автоматизирания процес на разточване и замества точилката и ножа. Това улеснява работата на готвача и ускорява процеса на готвене и придава на пицата хубава, добре оформена и равномерна дебелина.

Важно място в технологичното оборудване на пицарията заема хладилното оборудване. В зависимост от мащаба на производството е необходимо да се инсталират два или повече хладилника за съхранение на продуктите и готовите пици.

Освен отоплителна и хладилна техника, технологичният процес на една пицария изисква и различни уреди за готвене. Сред тях са белачка и резачка за зеленчуци, месомелачка, блендер, също и прибори, помощни инструменти, различни скари, шпатули за обръщане, четки за фурна и т.н.

В Google често се търси „ оборудване за пицария фурни цена “, няма еднозначен отговор на този въпрос, изписан по езика на Google, тъй като разнообразието е голямо и всичко зависи от вашия избор. В ProfektaKitchen се стремим да доставяме най-качественото оборудване на възможно най-добри цени.