Професионално кухненско оборудване Бургас

Искате да отворите ресторант, кафене или лавка за бързо хранене в Бургас? Profektakitchen има не само най-добрите предложения за професионално кухненско оборудване, но и решение за всеки възникнал проблем или нужда. Центърът на Бургас е неговата най-стара част – улиците са по-тесни и предлагат повече възможност за малки ресторанти и кафенета. Друга популярна зона е морската градина, известна както с дългата си плажна ивица, така и с множеството си просторни заведения. Независимо къде решите да стартирате бизнеса си, винаги можете да разчитате на Profektakitchen и неговия богат каталог от предложения.

За избор и консултация на професионално кухненско оборудване за град Бургас –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580

Планиране на пространството

Всяко заведение се дели на две основни части – за персонала и за клиентите. Пространството за персонала е предназначено за съхранение и приготвяне на храна. Съблекалнята, санитарния възел и мястото за отдих са отделени. Когато планирате работното пространство в кухнята, ваша първа задача е да съчетаете аспирацията с уредите за топлинна обработка. Вентилацията може да се състои само от смукателни чадъри или да има добавена филтрираща камера, която улавя и задържа лошите и тежки миризми. Големината и мощността на вентилацията засидят от обема на работното помещение и от пространството, което заемат котлоните – основният източник на топлина.

Вентилация

Въпреки че влажността в Бургас е чувствително по-висока, климатът е мек и щадящ през цялата година. Ако искате и във вашата кухня да цари подобна атмосфера, изберете подходящ смукателен чадър. Profektakitchen предлага крайстенни и островни видове, като крайстенните се делят на скосени и правоъгълни. Видът зависи от разположението на печките и фурните. Нужно е да знаете предварително колко широки и дълги ще са те, поставени една до друга, за да инсталирате чадър, който е малко по-дълъг от двете страни.

Филтриращите камери се инсталират допълнително и се препоръчват за места с лошо проветрените или с висок интензитет на работа. Филтриращите камери са предлагат в различни размери и, подобно на смукателните чадъри, са силно зависими от обема на работното пространство. Инсталирането на филтриращи камери намалява риска от пожар и могат да работят съвместно с климатична система.

Уреди за топлинна обработка

Най-поръчваната храна в Бургас си остава цацата, така че фритюрниците са на челно място в списъка на уреди за топлинна обработка. Обичайно са двойни и настолни, с обем 10 или 14 литра на контейнер. Алтернатива на фритюрниците, както и на печките и фурните, е многофункционалният обръщателен тиган. Предлага се в различни размери и може да вари, пържи и пече на много ниски до много високи температури, благодарение на своите 350 програми. Най-голямото преимущество на този уред е, че заема по-малко пространство. Ако обаче кухнята ви е достатъчно голяма, спокойно можете да разположите всички необходими уреди – фурни, котлони и скари на електричество или газ.

Друга особено популярна и любима храна е пицата, като можете да избирате между традиционна фурна за пица, луксозна или на дървени въглища. Конвекторните фурни и конвектоматите набират все по-широка популярност заради множеството си функции, разнообразие от текстури и нуждата от по-малко персонал.

Оборудване за съхранение

Делят се основно на оборудване за подготовка на храна и за съхранение. Подготовката и съхранението на храната изисква предимно неутрално оборудване, хладилници и фризери. За предпочитане е хладилниците да се намират в отделно помещение, дори в отделна стая, с ниска влажност. Професионалните ресторанти използват отделни хладилници за месото и млечните продукти, за тестото и сладкарските изделия, зеленчуците и плодовете, тъй като всеки от тях се съхранява на различна температура. Profektakitchen предлага още охладители за вино, за салати и за сандвичи.

Съхранението на готова храна включва топли витрини, колички с табли или стелажи. Бен мари е универсално и подходящо както за студена, така и за топла храна. Бен мари се предлага настолно, с отворена база или като модул за вграждане. Професионалните бен мари са електрически, с различен обем и капацитет на работа. Ако желаете бен мари за маса, ще го откриете във формата на супник или тава с капак.

Миялно оборудване

Когато държите ресторант, особено през летния сезон в Бургас, знаете че краят деня не е време за миене на съдове. Докато има поръчки, миенето на съдове не престава. Най-практичното решение са конзолните миялни машини за порцелан и стъкло. Циклите на работа са бързи и интензивни, като най-бавният отнема едва осем минути. Миляните машини с гранули са още по-бързи и е справят дори с тенджери. Марката TWIN STAR предлага права миялна машина с четири термоустойчиви врати – по две от всяка страна. Този модел не само че работи далеч по-тихо, но и спестява големи количества вода и електроенергия. В края на цикъла изсушава съдовете, за да ги използвате веднага.

Външно оборудване

Оборудването бар/кафе предлага самостоятелни витрини или витрини с плотове за продажба на напитки и леки закуски. Подобно оборудване е подходящо както за открити кафенета, така и като част от голям ресторант със запазени маси. Колкото по-популярно става едно заведение, толкова повече места за комфорт можете да предложите. Барът е едно от тях. Нужна ви е подходяща селекция от алкохол, баров хладилник, чаши, машина за лед и групобар, играещ ролята на шейкър, блендер, ледотрошачка и сокоизтисквачка.

За избор и консултация на професионално кухненско оборудване за град Бургас –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580