Професионално кухненско оборудване Варна

Когато започвате ресторантьорски бизнес във Варна, изборът от обекти е действително голям – открити и закрити, модерни и ретро, добре осветени или дискретно интимни. Някои от ресторантите са обзаведени, докато други са нищо повече от четири голи стени, очакващи вие сами да прецените колко и какви маси и столове са нужни. При избора на ресторант не по-малко важна е кухнята – сърцето и душата на предлаганото от вас меню. Професионалистите на Profektakitchen ще ви помогнат не само да подмените старите уреди с нови, но също така да оползотворите максимално кухненското пространство, да постигнете по-голяма възвръщаемост на средствата за по-кратко време и да предложите на клиентите си обслужване на най-високо ниво.

За избор и консултация на професионално кухненско оборудване за град Варна –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580

Проектиране или замяна

Много е вероятно, когато купувате или наемате ресторант, да откриете в кухнята си стари уреди, които са включени в цената или от които бившият собственик няма нужда. Не се чувствайте задължени да ги използвате, ако те не отговарят на очакванията ви или нямат място в менюто, което сте предвидили. Идеалният случай при отваряне на ресторант е да изготвите собствен проект или да наемете консултант на Profektakitchen, който ще използва архитектурните планове и ще се съобрази с изискванията на Община Варна, за да ви предложи най-добрите професионални кухненски уреди. Ако държите да включите в сметките си старите уреди, можете или да ги продадете и да купите по-подходящи, или да се адаптирате към размерите и функционалността им. Когато всички уреди са нови, те работят с еднакво темпо и създават определен ритъм на работа. Ако някой от уредите е по-стар, е много вероятно да наруши този темп и да е нужно постоянно да се съобразявате с него. Всички тези детайли можете да обсъдите с консултантите на Profektakitchen, които също така ще ви посъветват кой е най-ефективният начин да се доставят и монтират заръчаните от вас продукти.

Настолни и свободностоящи уреди за топлина обработка

Независимо от избраното меню и независимо от сезона вашата варненска кухня ще се нуждае от котлони, печки и фритюрници, за да функционира поне на базово ниво. Настолните котлони са единични, двойни или четворни, газови или електрически, класически или керамични. Препоръчително е да използвате настолни уреди, когато кухненското пространство е ограничено или източникът на газ/електричество е на определено място в помещението. Положителна страна на настолните уреди е, че са лесни за местене, особено ако планирате разширение или друго подобрение. Други полезни уреди са за варене на паста, гладки и оребрени скари.

Свободностоящите уреди се делят на два типа – с долно ниво, което може да бъде оползотворено, или с такова, което вече е оползотворено. Например, електрическата скара с отворена база позволява да съхранявате на долното ниво мазнина или кърпа за почистване, докато газовата фурна е оборудвана с четири газови котлона, т.е. и двете ѝ нива са напълно функциониращи. Уредите с отворена база са на практика уреди, съчетани с неутрално оборудване. От една страна, те са на подходяща височина за работа, а от друга ви предлагат повече пространство за съхранение на храна и посуда.

Хладилно оборудване

Когато не разполагате с отделно помещение за хладилниците, обичайното им място е срещуположно на уредите за топлинна обработка. Класическите хладилници са високи или ниски, с една или две врати, обикновени или остъклени, в зависимост от количеството слънчева светлина в помещението и от това дали персоналът трябва да знае непрекъснато съдържанието на хладилника, без да отваря вратата. Фризерите и фризерните ракли са отделни при професионалното оборудване. Лятно време са популярни шоковите охладители и ледогенераторите. Заведенията за бързо хранене са оборудвани с пица и сандвич маси, както и саладети, запазващи продуктите свежи през целия ден. Хладилните маси са специално проектирани за кухня – двойни, тройни или с чекмеджета. По-луксозните заведения са оборудвани с охладители за вино или луксозни хладилни витрини с корпус от инокс или дървесина.

Вентилация

Не можете да разчитате единствено на морския бриз, за да контролирате температурата в кухнята. Смукателните чадъри са необходими над станцията за топлинна обработка, така че персоналът да работи при нормални условия, а останалите уреди да не се покрият с капчици мазнина, носени от горещите пари. Пречиствателите за въздух са особено полезни, ако менюто е разнородно, а кухнята – постоянно натоварена. Филтрите са ефективни и се почистват на ръка.

Други видове оборудване

Миялното оборудване е опционално, ако имате човек за това, но задължително за ресторанти с три и повече звезди. Неутралното оборудване е статично и на колелца. Масите на две нива са най-популярни, наред с работните маси с мивка за подготовка на продукти. Количките за тави и табли са подходящи, ако печете предимно пици. Ще откриете и универсални стелажи, шкафове и надстройки за цялата кухня.

Уредите са подготовка и баровото оборудване са изцяло настолни. Изборът им зависи от фокуса на вашето меню. Ако продавате на грамаж, вземете електрическа везна. Ако предлагате предимно аперитиви и мезета, колбасорезачката е необходимост. По сходен начин изберете баровото оборудване, особено ако имате отделно меню за закуска – диспенсъри, кафемашини и кафемелачки, сокоизтисквачки и цитруспреси. Последният щрих е посудата – класически бяла или с морски дизайн и мотиви.

За избор и консултация на професионално кухненско оборудване за град Варна –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580