Оборудване за Заведение за Бързо Хранене

Откриването на заведение за бързо хранене в днешно време е доста печеливш бизнес. Подходящ е за предприемачи, които не разполагат с голямо първоначално финансиране, въпреки че ще е необходимо много професионално оборудване за бързо хранене, цената на отделните единици е доста разумна.

Важно е да се разбере, че тези дейности включват не само приготвянето на бърза храна, но и нейното представяне. Ето защо, за да се развивате пълноценно, ще трябва да отворите истинска закусвалня и това трябва да бъде направено по такъв начин, че посетителите да харесат вашите предложения.

Какво оборудване е необходимо за заведение за бързо хранене?

Независимо от концепцията на заведението за обществено хранене, има универсално оборудване, без което е трудно да си представим работата му, най-основните видове оборудване за отваряне на бързо хранене са:

  • Микровълнова печка – за бързо претопляне на храна ще трябва често да използвате микровълновата;
  • Хладилник – за съхранение на заготовки, готови продукти и напитки;
  • Фризер – за дълготрайно замразяване на месни или зеленчукови продукти. Предприемачите купуват пилета, месо и зеленчуци на едро, всички тези неща е важно да се съхраняват при определени условия;
  • Електрическа печка – за печене на определени съставки, могат да се монтират както електрически, така и газови котлони;
  • Контактен грил (Тостер) – необходим за получаването на топли и хрупкави закуски.

В зависимост от специализацията на бързото хранене ще ви е нужен и специфично оборудване за закусвалня, като: хот дог машина, уреди за палачинки, грил за пиле, машина за понички и т.н. Второстепенното оборудване за заведение за бързо хранене от своя страна включва:

  • Кухненско обзавеждане – маса за готвене, рафтове, шкафове и етажерки, в зависимост от размера на кухнята и мащаба на готвене могат да се монтират две или три маси;
  • Допълнителни уреди – прибори за хранене, чинии, купи, ножове, лъжици и др.;
  • Оборудване за миене на съдове – в зависимост от обема на готвене могат да се купят една или две специализирани машини;
  • Опаковъчни торбички, салфетки, съдове за еднократна употреба за клиентите;
  • Аспиратор, вентилационна система – в кухненския бокс и в стаята за гости се изискват системи за отвеждане на въздуха. Навсякъде трябва да се поддържат оптимална температура, нормална влажност и добра миризма, за да инсталирате качествена вентилационна система, най-добре е да се обърнете към професионална фирма, като ProfektaKitchen, ние не само ще ви посъветваме коя система да изберете, но и сами ще я проектираме и монтираме, като спазим всички нормативни изисквания.

В заключение си струва да се отбележи, че закупуването на професионално оборудване за отваряне на заведение за бързо хранене е необходимо само след внимателно планиране. В крайна сметка заведенията за хранене в тази посока са различни: улични, затворени, дори мобилни. Тук е по-добре да помислите какъв вид бързо хранене ще бъде по-търсено? Каква технология е необходима първо? Само със сериозен подход към бизнеса, то ще процъфтява.