Доставка на професионално кухненско оборудване за Пловдив и региона. Всички продукти в нашия сайт се предлагат с доставка до гр. Пловдив, можете да разгледате и да добавите във вашата количка продуктите които желаете. Ако имате нужда от съдействие можете да се свържете и с нас от страница контакти или по телефон.

Свържете с нас сега –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580

Ето само някой от примерите на оборудване които предлагаме за Пловдивска област :

Оборудване за термична обработка.

За повечето заведения това е основната техника. Прекалено скъпо и непрактично е да се готвят отделно всички съставки за всяко ястие, поради което се използват два вида техника за приготвяне на ястия.

  • Самостоятелна. Тясно специализирани устройства за приготвяне на отделни ястия или техни компоненти, полуфабрикати.
  • Многофункционална. Тази техника е предназначена за различни последователни действия при приготвяне на ястия.

Често се използват и уреди с няколко работни зони. Но днес все повече и повече ресторантьори преминават към конвектомати, които могат да заменят не само печката.

Защо конвектоматите са предпочитани?

Конвектоматите са много популярни, защото заместват няколко вида кухненско оборудване: печка, фурна, фритюрник и дори електрически тиган. Конвектоматът има няколко режима на готвене: конвекция, обработка с пара ирезлични комбинации. С това многофункционално устройство може да се готви храна по различни начини, от пържене до печене. Друго голямо предимство е, че спестява не само пари за закупуване на друго професионално кухненско оборудване, но и за работната площ на кухнята. Има дори модели, които значително намаляват общата консумация на ел. енергия, тъй като работят на газ.

Готварски печки – вариациите при тях са безкрайни.

Не всички заведения се задоволят само с конвектомат, особено  ресторанти и кафенета с голям брой места и голям оборот. В такива заведения често се използват готварски печки с няколко нагревателни плочи.

Печките могат да са електрически и газови, ако, разбира се, газът е част от инсталацията в ресторанта. Не бива да се подценява факта, че  някои ястия изискват стриктно спазване на технологията за готвене и затова е много по-лесно да се приготвят в електрическа фурна, тъй като температурата в нея може да се регулира по степен.

Микровълнова фурна  – модернизацията е на линия.

Това устройство извършва бързо топлинна обработка на продуктите в съответствие с дадена програма. Тук топлината се разпределя по-равномерно, храната бързо е в състояние на готовност.

Вече е трудно да си представим съвременната кухня  без нея. Моделите са безброй.

Хладилно оборудване.

За кухнята на заведение за хранене са нужни хладилници с голям капацитет с контрол на температурата, ракли и фризери за незабавно замразяване на храната. Предлагат се различни модели с много опции.

Допълнително оборудване.

Към основното оборудване, кухнята трябва да има помощно оборудване, предназначено за един вид операция. Ето няколко примера:

  • Фурна за пица. Подходяща е за печене не само на пица, но и на други хлебни изделия, които се нуждаят от висока температура за правилно приготвяне.
  • Гофретник. Незаменим артикул за кафенета.
  • Резачка за зеленчуци. Служи за приготвяне на салати и декорации, рязане на зеленчуци.
  • Фритюрник. Задължителен за приготвяне на голямо количество продукти, пържени в олио.
  • Оризоварка. Задължителен атрибут на ресторант с азиатска кухня, където менюто включва суши или ориз.
  • Бенмари. Незаменимо оборудване, ако трябва да се поддържа храната топла и прясно приготвена.

В допълнение най-вероятно според концепцията на заведението ще ви трябват високоспециализирани уреди като грил барбекю, машини за хот-дог, пасатори, професионални кафе машини, уреди за лед , сокоизстисквачки и т.н.

Има още много важни неща като:

Тя наистина е нужна само при наличие на  много съдове, ако ресторантът е с голям брой места. В този случай не можете без такова оборудване.

  • Складовото и работното оборудване също са част от нужните неща.

Става дума за маси, шкафове, мивки, рафтове и други мебели.

  • Не забравяйте, че все още трябва да оборудвате кухнята и с уреди за вентилация и климатизация.

От тях пряко зависи работния процес в заведението за хранене.

С една дума – всичко е важно и не бива да се подценява.

Свържете с нас сега –

mail @ profektakitchen.com
087 8162580