izbor na oborudvane za zavedenie pri stegnat byudzhet

Избор на оборудване за ресторант при стегнат бюджет

Задавали ли сте си въпроса: “Как да закупите подходящото оборудване за ресторант според вашия бюджет, който не е голям?“

Ресторантът става известен с качеството на храната, която предлага и с удовлетвореността на клиентите. Храната е пряк резултат от усилията на персонала и качеството на професионалното оборудване, използвано от заведението. Без висококачествено ресторантско оборудване не е възможно да се произвеждат постоянно големи количества храна, безопасни за сервиране всеки ден. По тази причина изборът на такова оборудване ще формира основата на функционирането на ресторанта и крайния продукт за клиентите.

Защо закупуването на подходящо оборудване за ресторант е от решаващо значение?

При откриването на ресторант е нужно да се задели достатъчна сума за оборудването на кухнята дори и при стегнат бюджет. Поне за основните неща. С една дума – пари винаги са нужни. Може да не се закупи всичко до най-малкия детайл, но не може да се пестят средства за основни уреди.

Наличието на професионално оборудване, което не е на ниво, може да доведе не само до лошо качество на храната, но също така до ненужни разходи и значителна загуба на печалба. Ако уредите се повреждат често, се налагат ремонти, забавяйки операциите в кухнята – така се разходват много пари. Когато ресторантьорите купуват оборудване за заведения за хранене, което не отговаря на основните изисквания или е втора употреба, те са на загуба. Най-добрият начин за преодоляване на този потенциално дългосрочен проблем е да се избегне напълно.

Как да балансирате бюджета си при покупка на подходящото оборудване за ресторант?

Повечето ресторантьори се обръщат към доставчик на оборудване като му казват с какъв бюджет разполагат. Това става благодарение на предварително изготвен финансов план. Без такъв план не е възможно да се балансират разходите за ресторанта. Бюджетът е много важен, така че собствениците на фирми да правят непредвидени разходи. Ресторантите имат дълъг списък с изисквания какво е нужно. Реално повечето неща са доста скъпи, а това изисква интелигентно бюджетиране и определени строги мерки, за да се гарантира, че печалбите са осигурени. Има опции, които готвачите и ресторантьорите могат да обсъдят преди покупка на оборудването, за да получат най-доброто дори и при стегнат бюджет.

 

оборудване за ресторант

 

Ето няколко варианта в тази насока.

  • Отдаване под наем на висококачествено оборудване, което е проверено и обслужено от фирмата доставчик.
  • Лизинг на надеждно оборудване вместо покупка, за да се спестят допълнителни разходи за финансиране.
  • Проучване на гъвкави възможности за кредит и финансиране, предлагани както от доставчици, така и от компании производители.
  • Закупуване на енергийно ефективни уреди, за да се избегнат твърде големите разходи за поддръжка.
  • Новозакупеното оборудване е нужно да е с гаранции за обслужване за по-дълъг период от време и дори да има подсигурен извънгаранционен сервиз
  • Застраховката на оборудването може да изглежда като допълнителен разход, но спасява собствениците от потенциални щети и злополуки.

Важни неща, за които трябва да внимавате при закупуване на оборудване за ресторант с ограничен бюджет.

  • Не влагайте средства в оборудване „втора ръка“, колкото и изгодно да е като финансово предложение. Ремонтите са убийствени.
  • Винаги изисквайте демонстрация на уредите. Те очертават техните функционални специфики.
  • Фокус върху безопасността. Мерките и функциите за безопасност са много важни във всички части на едно професионално оборудване. Сертификатите за безопасност не само помагат за предотвратяване на злополуки на работното място, но също така правят производствените компании отговорни в случай на грешка в мерките за безопасност.
  • Всички покупки на оборудване трябва да се извършват само след проверка на гаранциите от компанията. Липсата на гаранции е червен флаг и трябва да се избягва такава покупка.

Следването на тези съвети ще помогне на собствениците на ресторанти да осъществят добри  сделки дори и при стегнат бюджет.  Важно е накрая да се гарантира наличие на професионално оборудването, което е идеално за кулинарните операции.