оборудване за ресторант

Избор на оборудване за ресторант при стегнат бюджет

Задавали ли сте си въпроса: “Как да закупите подходящото оборудване за ресторант според вашия бюджет, който не е голям?“ Отговорът никак не е лесен в условията на стегнат бюджет, но ние сме ви подготвили няколко полезни съвети и решения по темата.

Ресторантът става известен с качеството на храната, която предлага и с удовлетвореността на клиентите. Храната е пряк резултат от усилията на персонала и качеството на професионалното оборудване, използвано от заведението. Без висококачествено оборудване за ресторант не е възможно да се произвеждат постоянно големи количества храна, безопасни за сервиране всеки ден.

Защо закупуването на подходящо оборудване за ресторант е от решаващо значение?

При откриването на ресторант е нужно да се задели достатъчна сума за оборудването на кухнята дори и при стегнат бюджет. Поне за основните неща. С една дума – пари винаги са нужни. Може да не се закупи всичко до най-малкия детайл, но не може да се пестят средства за основни уреди.

Наличието на професионално оборудване за ресторант, което не е на ниво, може да доведе не само до лошо качество на храната, но също така до ненужни разходи и значителна загуба на печалба. Ако уредите се повреждат често, се налагат ремонти, забавяйки операциите в кухнята – така се разходват много пари.

Когато ресторантьорите купуват оборудване за заведения за хранене, което не отговаря на основните изисквания или е втора употреба, те са на загуба. Най-добрият начин за преодоляване на този потенциално дългосрочен проблем е да се избегне напълно.

Как да балансирате бюджета си при покупка на оборудване за ресторант?

Повечето ресторантьори се обръщат към доставчик на оборудване, като му казват с какъв бюджет разполагат. Това става благодарение на предварително изготвен финансов план. Без такъв план не е възможно да се балансират разходите за ресторанта. Бюджетът е много важен, така че собствениците на фирми да правят непредвидени разходи. Ресторантите имат дълъг списък с изисквания какво е нужно.

Реално повечето неща са доста скъпи, а това изисква интелигентно бюджетиране и определени строги мерки, за да се гарантира, че печалбите са осигурени. Има опции, които готвачите и ресторантьорите могат да обсъдят преди покупка на подходящо оборудване за ресторант, за да получат най-доброто дори и при стегнат бюджет.

 

оборудване за ресторант

 

Ето няколко варианта в тази насока.

 • Отдаване под наем на висококачествено оборудване, което е проверено и обслужено от фирмата доставчик.
 • Лизинг на надеждно оборудване вместо покупка, за да се спестят допълнителни разходи за финансиране.
 • Проучване на гъвкави възможности за кредит и финансиране, предлагани както от доставчици, така и от компании производители.
 • Закупуване на енергийно ефективни уреди, за да се избегнат твърде големите разходи за поддръжка.
 • Новозакупеното оборудване е нужно да е с гаранции за обслужване за по-дълъг период от време и дори да има подсигурен извънгаранционен сервиз
 • Застраховката на оборудването може да изглежда като допълнителен разход, но спасява собствениците от потенциални щети и злополуки.

Важни неща, за които трябва да внимавате при закупуване на оборудване за ресторант с ограничен бюджет.

 • Не влагайте средства в оборудване „втора ръка“, колкото и изгодно да е като финансово предложение. Ремонтите са убийствени.
 • Винаги изисквайте демонстрация на уредите. Те очертават техните функционални специфики.
 • Фокус върху безопасността. Мерките и функциите за безопасност са много важни във всички части на едно професионално оборудване.
 • Сертификатите за безопасност не само помагат за предотвратяване на злополуки на работното място, но също така правят производствените компании отговорни в случай на грешка в мерките за безопасност.
 • Всички покупки на оборудване трябва да се извършват само след проверка на гаранциите от компанията. Липсата на гаранции е червен флаг и трябва да се избягва такава покупка.

Следването на тези съвети ще помогне на собствениците на ресторанти да осъществят добри  сделки дори и при стегнат бюджет.  Важно е накрая да се гарантира наличие на професионално оборудването, което е идеално за кулинарните операции.