Вакуум машини

Показване на 13 резултата

Какво е вакуумно опаковане?

Вакуумното опаковане е модерен начин за съхранение на хранителни продукти. Използването му е уместно в кухните на заведенията за хранене и в цехове за производство на храни. Действието на вакуума се основава на образуването на пространство, в което няма въздух. И това става с помощта на специални уреди за вакуумиране. Така срокът на годност на храната се увеличава значително. В секцията се предлагат както уреди за вакуумиране, така и такива, които вакуумират и опаковат едновременно храни.

За какво служат вакуум машините ?

Вакуум машините са много полезни както за ежедневно използване така и за периодично ползване, тъй като не изискват някакво специално обслужване. Професионална вакуум машина е тази която служи за професионалната кухня и обикновенно е изработена от по-качествени материали направени да издържат повече време.

Лесно ли се използват ?

Обикновенно ползването на вакуум машините е улеснено и може да се използват от всеки. Няма специфики и дори има машини които предлагат улеснено използване.

Какви са различните типове ?

Има вакуум машини които служат само за вакуумиране, както и такива които ползволяват директно опаковане. Някой служат за опаковане на месо, риба и др. като има и специфични уреди за ползване с течности като течни храни, сокове и др. Ползването на професионална машина за вакуумиране ще спомогне за по-дългия срок на съхранение на храната.